Historiehøst – fortællefest i Sydhavnen

Historiehøst 2016 fandt sted fra midten af august til d. 10. september, der sluttede af med en fortællefest i dansepavillonen i Karens Minde Kulturhus.

Det var en fest, hvor der blev sat fokus på historiefortællingen som både professionel kunstform med et mylder af genrer og former og som en måde vi som mennesker kommunikerer med hinanden på.

Der var workshops med de yngste skoleelever, som på tværs af skoler og klasser fortalte hinanden deres historier. De spæde teenagere skabte historier om ungdomsliv og optrådte på scenen i Karens Minde Kulturhus. Der var fortællinger for børnefamilierne i forbindelse med børnekulturfestivalen Kultur for en tudse, og sidst, men ikke mindst, et brag af en fortællefest d. 10. september.

Her deltog Maria Junghans, Niss Stricker, Aske Ebbesen, Chanet Deleuran, Jette Jul Stenbæk, Katja Lange, Per Worm, Sebastian Dorset, Maren Grosen, Rikke Dittmer, Steiner og Gravers Graversen.

Historiehøst blev støttet af Tuborgfonden, Områdefornyelsen Sydhavnen, Københavns Kommunes Social- og Omsorgsforvaltning og Kgs. Enghave Lokaludvalg

Følg med på facebook, der vil være først med nyheder om Historiehøst.

2015
Lørdag d. 5. september 2015 var der premiere på fortællefesten Historiehøst, som forhåbentlig vil blive en årlig begivenhed i samarbejde med Karens Minde Kulturhus, Gi’ en historie og Mellem Os Sagt.
Historiehøst foregik i Sydhavnens smukke, gamle dansepavillon, som blev gæstet af et festfyrværkeri af historier fortalt af mange, forskellige danske fortællere.
Som optakt til dagen var Hans Laurens fra Gi’ en Historie ude på Sydhavnens tre folkeskoler, hvor han hjalp 0.- og 1-klasser med at lave nye eventyr fra Sydhavnen. Eventyrene kan downloades her.

Historiehøst 2015 var støttet økonomisk af Københavns Kommune.